Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Спорт за всички в училището за шампиони

Европейският ден на спорта в училище - 25 септември - протече днес като истински спортен празник в СУ "Петко Рачов Славейков". Повече от 1600 ученици бяха ангажирани по предварително изготвен график в различни спортни дейности. Денят започна точно в 9:00 ч с физически упражнения в двора на училището, водени от учители по физкултура и спорт, а няколко вдъхновяващи думи каза директорът Милко Багдасаров. След това всички ученици се отправиха към своите занимания. Турнири по волейбол, баскетбол, футбол, тенис на на маса, спортно-щафетни игри, часове на открито сред природата в и около Кърджали, походи и излети до първа и втора база на екопътека "Славейков", български народни танци и много други занимания, съобразени с възрастта на учениците, изпълниха деня днес с физическа активност и спортен дух. Имаше и отбори, които направиха крос до центъра на града по новия мост. В края на деня и учителите се включиха в състезанията със свои отбори, водени от директора Багдасаров, а това винаги е особено мотивиращо за възпитаниците на училището за шампиони.

Училището традиционно е включено в 6-тата поред инициатива "Европейски дена на спорта в училище 2020" с координатор БГ Бъди Активен, посветена на важността на физическата активност и редовното занимание на децата със спортни дейности, които да подпомагат тяхното здраве.