Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Стамен Сарчев е новият председател на УП на "Славейков"

 

stamen-1Единадесетокласникът Стамен Сарчев от СУ "Петко Рачов Славейков" бе избран за председател на Ученическия парламент на най-голямото училище. На проведените избори за ново ръководство ученикът от 11а клас се изправи в двубой на идеи с деветокласника Фуат Расим за поста на председател. Опитът, който Стамен има в ученическата институция, му помогна да спечели по-голямата част от гласовете на славейковци. 

По традиция по трима представители от всяка паралелка от 8 до 12 клас, оторизирани да гласуват, присъстваха в залата. Отчетно-изборното събрание започна с обяснение на процедурата от страна водещите Преслава и Симона. Досегашният председател на УП Супита Шенкова направи отчет за дейността на Ученическия парламент през изминалата година под нейно ръководство. 

Речта на директора Милко Багдасаров беше насочена към нахъсване на кандидатите за ръководните длъжности и поуспокояване, защото те действително бяха много напрегнати. 

up-DSC_0324

Той им припомни как през далечната 1997 година за първи път е създаден по проект Ученическия парламент и какви епични битки е имало през годините при избора на неговия председател.

up-DSC_0278Последва представянето на всеки от двамата кандидати за председател, жребий определи реда. Стамен Сарчев се яви на изборите в тандем със заместник-председател Николай Димитров от 10а клас, а Фуат Расим с Николета Петрова от 10а. Двамата впечатлиха аудиторията с визията си за развитието на ученическата институция, отговаряха на въпросите на присъстващите ученици.up-2

В крайна сметка след попълването на интегралната бюлетина и гласуването Стамен Сарчев и Николай Димитров са новият председател и заместник-председател на УП. За културните дейности ще отговарят Анелия Крумова и Христина Попова от 10б клас, за спортните - Мюмюн Емин от 11в и Никола Чолаков от 10а. Отговорник за медийния център ще бъде Тодор Тодоров от 11а клас, а за реда и дисциплината в училище - Жанета Ангелова от 9в. За връзките на УП с институциите, медиите и обществеността ще отговарят Антоанета Димитрова и Александра Заимова от 11а. up-3

В този състав днес на първо заседание се събра новият Ученически парламент, на когото като първа задача предстои да организира традиционния Бал на шампионите, който ще се проведе на 18 декември /понеделник/ от 18:30 ч в актовата зала на СУ "П. Р. Славейков".

up-4
 

Официално Супита ще предаде властта на Стамен по време на церемонията на наградите "Даскеер", която ще се проведе през месец февруари следващата година.