Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

С хартиени ракети към космическите мечти на славейковци

 

rakety-DSC_0049По изключително емоционален начин протече станалото вече традиционно за четвъртите класове на СУ "Петко Рачов Славейков" съревнование по хвърляне на хартиени ракети. Проявата е част от конкурса "Космически мечти", който се организира от учителите по "Физика и астрономия" Христо Банев и Росица Тодорова.

Регламентът отново бе традиционен - по двама представители от всеки четвърти клас участват със собственоръчно изработени ракети от хартия и след предварително изтеглен жребий имат по два опита. Печели състезателят, чиято ракета прелети най-дълго разстояние.

rakety-DSC_0026Организаторите отчитат по-добри постижения от миналата година. Победител в надпреварата стана Велизар Росенов от 4в клас с резултат 17,50 метра, на второ място се нареди Рамадан Бехчет от 4а клас с постигнати 15,40 м, а ракетата на Беркай Местан от 4б клас го постави на трета позиция с прелетените 15,00 метра.

rakety-DSC_0011Изключителна емоция предизвикаха медалите, с които за първи път се окичват победителите в това състезание. Многобройните подаръци също зарадваха победителите. Наградите връчи директорът на училището Милко Багдасаров, който също хвърли своя собственоръчно изработена ракета, извън състезателната програма.