Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Теодора и Хабиш първи на националната олимпиада по история

Имената на Теодора Шанева и Хабиш Иса от 10"а" клас на СУ "Петко Рачов Славейков" стоят на първите две места в окончателния протокол на Националната комисия за резултатите от Националната олимпиада по история и цивилизации. Те са оценени с най-високия брой точки и получават пълен отличен за знанията си по история за материала, изучаван в 10 клас. Момичетата са и важна част от екипа на Школата "ИстОрика" към най-голямото училище, чийто ръководител е и преподавателят по история на гимназистките Димитър Димов. Той не крие задоволството си от първите места на Теодора и Хабиш. Смята, че това представяне отразява в действителност техните знания, старание и отдаденост. "В условията на пандемия и дистанционно обучение максималният брой точки на двете момичета ме радва още повече. Нашите методи на обучение са интерактивни и често е необходим личният контакт. Успяхме в подготовката въпреки изолацията и онлайн връзката, която често е недостатъчна. Горд съм и амбициран за следващата учебна година", споделя Димов.

Директорът на СУ "Петко Рачов Славейков" Милко Багдасаров пък написа на профила си във Фейсбук: "Теодора Шанева и Хабиш Иса разделят първото място в България на олимпиадата по история. БРАВО, МОМИЧЕТА! ЧУДЕСНИ СТЕ!"

Това е поредният път, в който двете момичета издигат престижа на училището в национален мащаб. Само преди два месеца Теодора стана носител на Националната награда на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков за историческо изследване послучай 135-годишнината от Съединението на България. Многобройни са колективните награди на Школа "ИстОрика", за които Теодора и Хабиш имат огромна заслуга, както и в организирането на национални конференции, открити уроци и тематични чествания, при спазване на изискванията дори в условията на извънредната обстановка.