Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Три награди от национален конкурс

Varna-1Една втора награда, една трета награда и едно поощрение – това е равносметката от участието на учениците от СУ „Петко Рачов Славейков“ - Кърджали в Националния исторически конкурс „170 години от рождението на Христо Ботев – 170 години път към свободата, път към безсмъртието“. 

Varna-2

Наградите си славейковци получиха на специално проведената церемония в зала „Пленарна“ в сградата на общината в морската столица от организиранизаторите на конкурса - Регионалното управление на образованието – Варна и Първа езикова гимназия - Варна.

Школата по история „ИстОрика“ с ръководител Димитър Димов е с втора награда в категорията „Драматизация - филм“, а Анелия Крумова от 11“б“ клас с преподавател Галина Стефанова – с трета награда в категорията „есе“. Поощрение има отново за Школата по история „ИстОрика“ в категория „Драматизация“.

Заради високите постижения на Алекс Заимова, Антоанета Димитрова, Ангелина Ванчева, Николай Димитров, Стамен Сарчев и Анелия Крумова, СУ „П. Р. Славейков“ получава и специална грамота за колективно участие.