Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Ученици предсрочно приети за студенти след викторина по история

histori-dsc_0533.png

Петима славейковци от 11г клас получиха официално своите грамоти и сертификати от Академичното ръководство на ПУ – Филиал „Любен Каравелов”, гр. Кърджали в лицето на проф. д-р И. Велчева. Наградите са по повод първото място на отбора на СОУ „Петко Рачов Славейков” в състав Хюсеин Хюсеинов, Петя Кехайова, Енис Ахмед, Яница Дуржева, Месут Мюмюн под ръководството на г-жа Галина Стефанова, преподавател по история. Те станаха победители в междуучилищното състезание по история „Аз знам повече”, посветено на 180 години от рождението на Любен Каравелов.

Освен първата награда, единадесетокласниците от най-голямото училище получиха и сертификати, които им дават право да се запишат догодина за студенти във филиала без приемен изпит, ако решат да продължат образованието си там.

Щастливите бъдещи зрелостници поканиха директора Милко Багдасаров в кабинета по история на училището, за да му покажат своите грамоти и сертификати, да му разкажат за викторината и да споделят своите вълнения и емоции.