Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Училището навършва 37 години и празнува патронен празник днес

Още преди първия звънец днес училището за шампиони „Петко Рачов Славейков“ бе огласено от песента „Страхотен ден“ в изпълнение на учители и ученици, а по-късно по училищната телевизия се завъртя неспирно и създаденият в пълна тайна видеоклип. Изненадата бе както за директора Милко Багдасаров, така и за целия колектив, а скоро след това се превърна в хит в социалните мрежи.

И наистина днес в „Славейков“ е страхотен ден. Макар и част от учениците да са на обучение в електронна среда , денят е пълен с прояви и празнични моменти. Точно в 8:00 ч сутринта в учителската стая директорът Милко Багдасаров предаде медальона-бухалче на Деница Георгиева от 11г клас, която е председател на Ученическия парламент и вече за втори път е директор за един ден след отминалия 9 май. В СУ „Петко Рачов Славейков“ повече от 20 години на патронния празник ученици заместват учители и ръководство с цел да „стъпят в обувките“ на възрастните и да се убедят в отговорната им работа. Веднага след предаването на символа на властта управленският екип се събра на оперативка в директорския кабинет и определи задачите за деня. По всеобщо мнение тази година „младшите“ заместник-директори, педагогически специалисти и административен персонал работят с ентусиазъм и желание.

Малките ученици от 1 до 4 клас направиха свои изложби в класните стаи с произведения, посветени на Петко Славейков – рисунки, апликации, принтове на стихотворенията му. Изложба на рисунки от прогимназиален етап имаше също в коридора на училището.

В голямото междучасие учениците от 6е клас с класен ръководител Радиана Христова направиха кулинарна разпродажба за набиране на средства за бездомните животни. Те събраха днес сумата от 410 лева, а заедно с предишните акции на 5д и 7е клас общата сума за четириногите е вече над 800 лева, като усилията продължават.

В 12:00 ч се проведе и традиционният обеден концерт на талантите на „Славейков“, в който взеха участие вокални групи, индивидуални изпълнители и рецитации. „Директорката“ Деница Георгиева приветства участниците и публиката и ги увери, че въпреки пандемията скоро ще си върнем усмивките и пълноценните празници. Специално внимание заслужава изявата на шестокласниците Бусе и Хакан, които изрецитираха култовите стихотворения „Малък Пенчо“ и „Голям Пенчо“ на английски език, а преводът е направен специално от учителката им по английски Христина Янева. Концертът завърши с песента „Страхотен ден“.

Денят бе допълнително оцветен от новината, дошла рано сутринта, точно при предаването на властта, от Венелин Башев – учител по география, че точно днес семейството му се увеличава с раждането на малката Дея.

Денят завърши с пожеланието на Милко Багдасаров към всички славейковци: Продължавайте да правите деня страхотен!