Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Учителят Димитър Димов посети Светите места

dimov_izrael-1.png

По Национална програма „Развитие на педагогическите кадри” на МОН, за 8 дни 20 учители по предметите „История и цивилизация” и „Свят и личност” от България участваха в курс, свързан с историята на Холокоста и антисемитизма. Той бе организиран от Мемориалния център в памет на мъчениците и героите на Холокоста „Яд Вашем” в Йерусалим. Един от участниците беше Димитър Димов, преподавател по история в най-голямото кърджалийско училище СОУ „Петко Рачов Славейков”.

Програмата включваше лекции, дискусии и методология на преподаването на Холокоста, посещение на важни за човечеството места като Божи гроб, Стената на плача, езерото „Галилея”. Българските историци имаха среща и с негово превъзходителство извънредния и пълномощен посланик на България в Израел Димитър Михайлов. „Отношението на домакините към нас беше много любезно. Докоснахме се до съкровени места и получихме ценни знания, опит и усещания, които човек може да изпита само и единствено в тази част на света. Пътуването ще остане в спомените на всички ни за цял живот!”, сподели Димитър Димов.