Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Фестивал на руски песни и танци

fest-rus-20150514_115302В актовата зала на СОУ "Петко Рачов Славейков" се проведе областният етап на Втория национален фестивал на руската поезия, песен и танци „Пусть всегда будет солнце” 2014-2015 година, който се организира от Национално движение „Русофили”, със съдействието на МОН, Министерството на културата, Синдиката на българските учители, Фонд „Руский мир”.

Жури в състав: Георги Кючуков, председател на Комисията по образование в Общински съвет Кърджали, Нешка Шопова -педагогически съветник и Димитър Димов, председател на Национално Движение Русофили - Кърджали определиха победителите.

За зоналния етап в Пловдив се класираха следните участници:

-децата от ОДЗ „Слънце”- Ардино с танца „Шалунишьки”, ръководени от учителките си и директора Димитрина Александрова

-трио ученици от 3 клас на ОУ „П. К. Яворов” - Кърджали с песента „Пусть всегда будет солнце” с ръководител Димитрина Душкова

-учениците от 5 клас на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” -Кърджали с ръководител Лиляна Бояджиева с песента „Катюша”

-учениците от 4 клас СОУ "Петко Рачов Славейков" с ръководители Бонка Стамболиева и Стела Замова с песните „Крокодила Гена” и „Голубой вагон”.

Зоналният етап на фестивала ще се състои на 13 юни 2015 г. в панаирното градче в Пловдив.