Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Цветелина отново сред първенците на национална конференция

Slaveikov_UK-2018_1108Не стихват грамотите за СУ „Петко Рачов Славейков” от национални конференции по математика. На състоялата се в почивните дни 18-та конференция на Ученическия институт по математика и информатика кърджалийското училище отново бе сред изявените. На конференцията беше и директорът г-н Милко Багдасаров.

Грамота за отлично представяне (най-високото отличие) журито от БАН присъди на дванадесетокласничката Цветелина Карамфилова. Тя защити своята разработка по комбинаторика „Покрития на ленти от триъгълници” – с научен ръководител Вълчо Милчев, главен учител в СУ „Петко Рачов Славейков”. Сиел Шефкетова, също от 12 клас и Мария Александрова от 9 клас получиха грамоти за много добро представяне. Сиел се представи с проект по геометрия “Спрежение на Микел“ с научен ръководител Надежда Аплакова, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, а Мария с темата “Вероятности за улучване на мишена в граф“ – неин научен ръководител е Петър Гайдаров третокурсник в Университет на Кеймбридж, Великобритания.

Цветелина получава и оценка отличен 6,00 по математика за Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, а също и финансиране от Ученическия институт по математика и информатика за участие в Ученическата секция на Пролетната конференция на Съюза на математиците в България през април в курорта Боровец. На Сиел се признава оценка отличен 5,80 по математика за Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. С тези оценки двете ученички на „Славейков” могат да си изберат специалност във Факултета по математика и информатика на университета в „града под тепетата".