Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Цветелина от 9 клас реши задача от американско списание

tsvetelina_DSCF0059_1Деветокласничката от СОУ „Петко Рачов Славейков” Цветелина Карамфилова реши задача от американското списание School Science and Mathematics. В новия брой на специализираното издание единствено тя от България е в списъка на правилна решилите задача номер 5325. Другите читатели, изпратили верни решения, са учители, студенти и ученици от САЩ, Румъния, Испания, Хонг Конг и Испания.

School Science and Mathematics е предназначено главно за учители международно списание, което се издава в осем броя годишно от Централната асоциация на учителите по науки и математика в САЩ. Асоциацията и нейното издание започват своето съществуване преди 115 години - през 1901. Към задачния раздел на това списание Цветелина я насочва нейният учител по математика Вълчо Милчев.

След малко повече от месец за Цветелина предстои важно изпитание. Тя се готви за участие в ученическата секция на Пролетната конференция на Съюза на математиците в България. Форумът е насрочен за първите дни на април в СОК „Камчия” на брега на Черно море.