Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Цветя за Петко Славейков в навечерието на патронния празник

В навечерието на патронния празник на СУ "Петко Рачов Славейков" група ученици от Школа "ИстОрика", водени от ръководителя си Димитър Димов, посети гроба на Дядо Славейков в София. Почистването на мястото и поставянето на цветя от страна на гимназистите е традиция, която продължава вече 13 години. Въпреки сложната епидемиологична обстановка младите историци решават да не прекратяват утвърдената практика на отдаване на почит на патрона на училището и в неделя пътуват за София, макар и в намален състав. Единадесетокласниците Гергана, Пламена и Георги поставят цветя и рецитират стихове до гроба на Славейков.
Пътуването вчера е част от проявите, свързани с 36-тата годишнина от създаването на училището и патронния празник на 17 ноември.
В мероприятията са включени футболни турнири, изложби и откриване на кабинет по "Технологии и предприемачество". Утрешният ден ще премине под знака на ученическото самоуправление при спазване на всички противоепидемични мерки, като предаването на властта от директора Милко Багдасаров на председателя на Ученическия парламент Антония Колева е предвидено за вторник в 8 ч в учителската стая.