Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Шестокласници украсиха коледно дръвче до пещера "Утробата"

ukrasena-elha-na-UtrobataГрупа шестокласници от СУ "Петко Рачов Славейков" изпробваха новия маршрут към пещера "Утроба" под ръководството на планински водач. Целта на това поредно пътешествие беше свързано с желанието им да украсят в навечерието на празниците елха в нейния естествен дом - планинската гора.

След задължителната предварителна подготовка за планински преход групата пристигна до пещерата. Всяко дете закачи на избраното дърво своята играчка с благодарност и надежда, че мечтите му по Коледа и през новата година ще се сбъднат. Върху украсената елхичка се открояват най-важните коледни символи, а децата споделят: "Сякаш чуваме звън на добрина и милосърдие от камбанките, а гирляндите са безкрайни и цветни - точно като нашия живот и нашите мечти".

Шестокласниците често изминават туристически маршрути в околностите на Кърджали, това ги зарежда емоционално и подготвя добре физически. Свързват пътешествията си с тематични разговори, опознават се по-добре и общуват с природата.