Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Школа „ИстОрика“ с първо място на национален конкурс „Необикновеният Раковски“ обявен за най-добър филм

От 11 до 13 юни 2021 г в Котел се проведе национална ученическа конференция по история на тема „Необикновеният Раковски - първият организатор на революционната борба и приносът му за Априлското въстание“.

Конференцията се организира от СУ „Георги Стойков Раковски“ със съдействието на Община Котел и РУО – Сливен по случай 200-годишнината от рождението на великия българин.

Участваха 14 училища с разработки в разделите есе, доклад, презентация, филм. Журито бе в състав проф. Пламен Митев, преподавател в СУ “Климент Охридски“; Кристияна Станкова- старши експерт ОНГО в РУО Сливен и Силвия Калпакова - член на инициативния комитет „Раковски“.

Школата по история „ИстОрика“ в състав Гергана Терзиева и Изабел Пехливанова от 11 клас и Гергана Карамоллова от 9 клас спечели убедително първото място в категория филм на тема: „Необикновения Раковски“.

След прекрасната изява журито прие да бъде гост на шестата национална ученическа конференция, която Школата ИстОрика“ организира в края на другата седмица, 18-20 юни, на тема „Личности и събития, повлияли на човешката история“ , посветена на хайдушкото движение.