Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Щафетни игри “Движи се и спортувай за здраве”

Maganeva

За втора поредна година групите за целодневна организация на учебния ден за 5-ти и 6-ти клас на СУ „П. Р. Славейков“ проведоха щафетни игри “Движи се и спортувай за здраве”. Те бяха организирани в Националния ученически център за военно обучение и спасителни дейности в с. Широко поле.

Денят започна със здравна беседа за оказване на първа помощ при кръвотечение, изнесена от медицинската сестра в училището Петя Радева. След това учениците сформираха отбори за щафетните игри – „Ястреб“, „Стрела“, „Батман“, „Ракета“ и „Гепард“.

Състезанието започна и след оспорвана борба на петте поста – ходене по въже, скачане с чувал, скокове с въженце, преодоляване на препятствия с пълзене и хвърляне в цел, първото място заеха участниците от отбор „Батман“ /Несин, Серджан, Хилми, Берк, Беркай и Джан от 6 клас/. На второ място се класира отборът на ястребите – Рамадан, Емре, Жан, Онур, Ердал и Вилиян също от 6 клас. Трето място зае тимът на „Ракета“, съставен от ученици от пети клас  – Иван, Васил, Ники, Георги, Сезай и Денислав. В борбата за теглене на въже се откроиха представителите на „Батман“ и „Ястреб“ и те определиха първото и второто място. С голям интерес премина състезанието по стрелба с лък. По-голямата част от участниците за първи път виждаха лък и с голямо желание няколко смелчаци опънаха тетивата, а най-точен беше Вилиян от шести клас.

Maganeva2Началникът на центъра Минчо Гумаров демонстрира на учениците устройството и стрелбата с въздушен пистолет и от всеки отбор по един участник опита възможностите късмета си. Най-добър резултат като за първи път постигна Мерт Алпай от пети Б клас.

Най-приятно беше около таблото за дартс. Умения в изстрелването на стрелички демонстрираха 12 участници. Най-сигурна и точна беше ръката на Емре Касаб от 6 г.

Заместник-директорът на СУ „П. Р. Славейков“ г-жа Маргарита Демирева награди шампионите с грамоти и предметни награди. В края на деня всички участници и ръководители поставиха цветя на паметника-чешма на загиналите във войните и с едноминутно мълчание отдадоха почитта си към техния подвиг.