Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Ще усетите Европа във вашето училище, обеща кметът на славейковци

kmet-7953816411_nКметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис се отзова на поканата на гимназистите от Клуба на младшите посланици на Европейския парламент при СУ "Петко Рачов Славейков" и посети "училището за шампиони" за среща-разговор с тях на европейска тематика. 

Градоначалникът бе приятно изненадан от усмихнатите униформени ученици, които го посрещнаха на главния вход, заедно с директора Милко Багдасаров и старшите посланици Димитър Димов и Милка Белева. Гостът бе впечатлен от модернизирания Европейския коридор. В специализирания кабинет по история инж. Азис получи от гимназистите символичен подарък - бухалче и шапка, за да му напомнят за срещата, както и специална грамота "На най-европейския кмет от най-европейското училище". 

В своята презентация инж. Азис представи пред учениците най-важните инвестиционни проекти, финансирани с европейски средства, които са от особена обществена. Пречиствателната станция на града, пазарът на производителите и парк "Арпезос - Север" са само акцентите в изложението на кмета. В хода на дискусията кметът подкрепи идеята младшите посланици да посетят тези обекти, като предложи дори да ги заведе лично, а с усмивка добави, че може и да ги закара с автобуса.

kmet-258263_nВ края на разговора заедно с директора Багдасаров градоначалникът обяви и най-новия проект на Община Кърджали, който пряко ще се отрази на СУ „Петко Рачов Славейков“. Става дума за Интегрирания план за градско развитие 2014-2020 г., в който са заложени повече от 13 милиона лева, 64% от които са за образователна инфраструктура. Според Багдасаров учениците няма да могат да си познаят училището наесен, тъй като ще бъде напълно реновирано.

На изпроводяк кметът Хасан Азис попадна на благотворителната инициатива „В помощ на Пепи Шинева“, организирана от клуб „Почувствай Испания“ с ръководител Магдалена Дичева. Допринесе за каузата на добротворците с лични средства, закупувайки традиционни испански ястия, направени от учениците с помощта на родителите им.