Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

10 книги ще подари училище "Славейков" на свои ученици късметлии

Днес в голямото междучасие директорът на СУ "Петко Рачов Славейков" Милко Багдасаров изтегли щастливите победители в томболата за коледен подарък - книга, която всяко от спечелилите деца само си е пожелало. Актовата зала на най-голямото училище бе препълнена с трепетни деца, очакващи точно тяхното име да бъде изтеглено от пълната с листчета подаръчна кутия.
Инициативата за насърчаване на четенето в училището за шампиони започна преди седмица, когато учители по български език и литература поставиха голяма кутия до главния вход на училището, в която всеки ученик независимо от възрастта си да постави своето желание за книга, която да получи като коледен подарък. Бързо-бързо кутията се напълни с листчета, написани от малки и големи.
Първоначалното намерение на директора било да изтегли пет имена и съответно да осигури желаните от тези пет деца книги. Виждайки големия интерес обаче, Багдасаров реши да подари на два пъти повече ученици избраните от тях книги и изтегли десет имена. Естествено, от спечелилите преобладават малчуганите от начален етап на обучение.
Заглавията, които ще получат късметлиите за Коледа, са разнообразни - от очакваните "Мечо Пух" и "Хитър Петър" до тематичните "Коледа" и "Коледен подарък", та и до интригуващите "Училище мъчилище", "Семейство Тъпашки" и "Прокълнатите крале".
Инициативата за насърчаване на четенето се провежда за втора година в "Славейков", въпреки че тази година по това време липсва национална такава. Учителите по български език и литература решават да спазят традицията и да я проведат отново. Интересът от страна на децата е много по-голям в сравнение с миналата година. Хубаво е, че за малчуганите книгата все още представлява желан и очакван коледен подарък