Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Талантите на "Славейков" доказаха шампионския си дух

Празничният концерт в залата на Театрално-музикалния център в Кърджали бе своеобразен финал на тържествата по случай 35-годишнината от създаването на Средно училище "Петко Рачов Славейков". Цялата минала седмица бе посветена на събития, свързани с рождението на патрона на училището - 17 ноември.

Концертите на "Славейков" винаги се превръщат в събития, а според всеобщото мнение на публиката петъчното представление е едно от най-добрите досега. На сцената се изявиха над 200 деца и ученици от първи до дванадесети клас. Те пяха, танцуваха, рецитираха авторски стихове на учители, дори връчиха медали и купи на директора Милко Багдасаров.

Тържеството не може да се опише с думи, защото емоцията е неповторима и остава само за присъствалите на него. Откроиха се с изпълненията си учителите на СУ "П. Р. Славейков", които винаги изненадват със своите таланти.

Концертът започна с кратко пластично изпълнение по поемата "Бойка войвода", следвано от кратък разговор между съвременните ученици и учителя Славейков.

В краткото си емоционално слово директорът Багдасаров цитира думите на Янка Такева - председател на Съюза на българските учители, която по-рано през деня откри нов дигитален кабинет по биология: "Е, няма такова училище".