Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

104 наградени отличници от прогимназията

15.06.-7648_n„Морето ни очаква“ бе мотото на тържеството, организирано по традиция в последния учебен ден за учениците от 5 до 7 клас на СУ „Петко Рачов Славейков“. „Училището за шампиони“ е известно с богатата си на нестандартни празници програма през цялата учебна година и плувното парти е неизменна част от нея вече 20 години.

104 грамоти за пълен отличен успех и за отличен над 5,80 връчи директорът Милко Багдасаров, а за цялостната подготовка на събитието се погрижиха по-големите славейковци от Ученическия парламент.

В 10 ч започна тържеството, в което се редуват традиционно раздаването на грамотите и подаръците и забавните игри, предназначени за различните класове.

Пети клас участваха в играта „Музикален стол“, за шестокласниците имаше „Танц на пингвините, а седмокласниците излъчиха по един добър плувец, който да спечели плувното състезание. Победителите в тези игри осигуриха торти за класовете си, с които да се почерпят след празника.

Сладки изкушения за благодарност и оценка на усилията през годината получиха спортните отбори от прогимназиалния етап на обучение в СУ „П. Р.  Славейков“, както и добротворците от „Ръка за помощ“.

С много смях, емоции и желание за победа се включиха присъстващите във веселите игри. Танцуваха и попяха на воля, а след това се бухнаха в басейна. На тържеството присъстваха учители и родители. Всички се съгласиха с думите на Багдасаров в отговор на въпрос от водещите, че сме готови за лятото, защото то е заслужена почивка след една изключително успешна учебна година.