Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

107 лева събра "Ръка за помощ" за рехабилитацията на Александър

raka-208_n

С кулинарна благотворителна разпродажба приключи официално добротворската дейност на малчуганите от "Ръка за помощ" при СУ "Петко Рачов Славейков" с ръководител г-жа Снежана Сиракова. По традиция през цялата година учениците от клуба провеждат множество благотворителни инициативи и се включват в общоградски такива. 

По случай Деня на детето учениците от 5ж клас, подпомогнати от своите родители, решиха да покажат своята съпричастност към съдбата на 21-годишния Александър от Смолян, който се нуждае от едногодишна рехабилитация, за да може да проходи. Наскоро част от абитуриентите на СУ "Петко Рачов Славейков" също се включиха в кампанията за набиране на средства за болния младеж.

raka-240_nНа заредената с домашно приготвени вкусотии маса се спираха малките и големите славейковци. Така в края на акцията и когато всички кулинарни прозведения бяха изядени, децата отчетоха в касичката си събрани 107 лева. Г-жа Чолакова, майка на единия от петокласниците, се ангажира да преведе парите по банковата сметка на Александър.

Децата са наясно, че важното е помощта им да е от сърце и редовно. През ваканцията те ще си почиват, ще се забавляват, но няма да забравят, че най-хубавото на света е доброто сърце, което помага на хората и природата.