Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

150 пълни отличници в "Славейков"

15 юни е последният учебен ден за учениците от четвърти, пети и шести клас. По традиция в СУ "Петко Рачов Славейков" за тях бе организирано специално тържество. Гимназистите от Ученическия парламент подготвиха празник, с който и тази нестандартна учебна година да приключи красиво.
Водещите Деница и Димо напомниха с носталгия за традицията на славейковци 15 юни да се чества на градския басейн, което последните години се оказа напълно невъзможно. Затова пък си имат пълен училищен двор с усмихнати и жизнерадостни лица. "Готови сме винаги да направим домашна лимонада, когато животът ни поднесе лимони. Защото сме славейковци.", казаха те. И поканиха на сцената директора Милко Багдасаров така: "Човекът, който заменя концертите с онлайн компилирани видеа, стандартното шествие с автомобилно, но категорично отказва да замени живия контакт с нещо друго" Директорът ги поздрави с успешно завършената учебна година и пожела щастливо лято, в което малчуганите да стоят по-далеч от устройствата, а да четат книги, да спортуват и да се забавляват с приятели. След което се зае с трудната задача да награди 150 пълни отличници от 4 до 6 клас. Имаше и колективни награди - за победителите в училищния турнир по футбол, за добротворците от "Ръка за помощ" и за 6"г" клас - иновативна паралелка, проявили изключителна активност по време на онлайн обучението.
Програмата започна със скеч "Урок по математика", подготвен от 4а клас, а продължи между награждаванията с песни като "Щастието" и "Учителко, целувам ти ръка", изпълнени от учениците на 4ж и 4в клас. Танцът "Джерусалема" бе изпълнен от малчуганите от 4б и увлече всички присъстващи. Шестокласниците от поетичен клуб "Вдъхновение" представиха рецитал и песента "Приятели".
Така в духа на щастието и приятелството неусетно премина едночасовото тържество, завършило с кръшно българско хоро.

Остана време за общи снимки, а четвъртокласниците гордо позираха със своите тоги и шапки заедно със своите начални учителки, с които се разделят.