Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

175 първокласници в „Славейков“

С отделни тържества стартира новата учебна година в училището за шампиони

Две тържества ознаменуваха първия учебен ден за новата 2021/2022 година в СУ „Петко Рачов Славейков“. На първото присъстваха всички ученици от начален етап на обучение, които демонстрираха и новите си ученически униформи. Второто бе за по-големите от прогимназиален и гимназиален етап на обучение, част от които също вече са получили униформите си и гордо ги носят в празниците и делниците.

Много красота изпълни двора на най-голямото училище в южна България в 9:00 часа на слънчевия 15 септември. 175 първокласници пристъпват прага на училището, за да трупат знания и да развиват своите способности. Техните родители и близки също присъстваха на тържеството в отделна обособена зона.

След ритуала по вдигането на националния флаг и посрещането на знамето на училището водещите Деница и Виктория изразиха радостта си, че са ученици в най-доброто училище и дадоха думата на директора да открие новата учебна година. В речта си директорът Милко Багдасаров обяви откриването на новия СТЕМ център, представи новите униформи, успехите в момента на волейболния отбор до 15 години, който побеждава на световното първенство.

За първи път на училищна сцена се изявиха първокласниците Преслава Хасърджиева, Елена Вълчева, Мария Айвазова, Тасим Тасим и Любомир Колев със стихове, посветени на новите ангажименти, които ще имат като ученици. От името на развълнуваните родители към присъстващите се обърна Христина Янева – майка на първокласничка, бивша ученичка в „Славейков“ и настоящ учител по английски език в същото училище.

С изпълнение на песента „Щастието“ петокласничката Виолета Стоева поздрави първокласниците и всички деца. С поздрав за по-големите малко по-късно глас извиси Мария-Магдалена Делчева от 11 клас с емблематична песен на Кристина Агилера.

Валентина Запрянова, начален учител, удари първия звънец за новата година и го предаде на бъдещата абитуриентка Теодора Шанева.

Тържеството мина под надслов „Олимпийските символи“, посветено на принципите на олимпизма, които се спазват в „Славейков“ неизменно и постоянно. В края директорът Милко Багдасаров, придружен от първокласниците запали олимпийския огън в училището за шампиони с пожелание да свети на славейковци по пътя към едно по-добро утре.

Второто тържество за учениците от 5 до 12 клас започна в 10 часа и протече под същия надслов. Тържеството бе уважено лично от кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис. Той се обърна към учителите и учениците, към техните родители и поздрави славейковци, че вече са и световни шампиони, визирайки победите на волейболистите тези дни.

Към присъстващите се присъединиха завършили вече ученици и много приятели на училището. На въпроса на водещите: „Какво е тържество на „Славейков“ без реч на директора и песен на Мария-Магдалена?“, отговорът бе бурни аплодисменти. Финалът бе изключително вълнуващ. Завършилите тази година ученици от най-успешния клас за всички времена с трима пълни отличници на матурите и носител на национална диплома заедно с класния си ръководител Васил Визев отговориха на призива за общ танц и увлякоха всички в танца на надеждата. За всеобща изненада и радост в танца с удоволствие и умения се включиха кметът Хасан Азис и директорът Милко Багдасаров.

Емоция и откриване, възможни само в най-доброто училище!