Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

30 години директор

Милко Багдасаров ръководи "Славейков" вече 30 години

С мило тържество изненада колегите си днес директорът на най-голямото училище в южна България Милко Багдасаров. На днешната дата преди 30 години той поема юздите на СУ "Петко Рачов Славейков" в Кърджали и го ръководи повече от успешно. В кратката си реч той нарече учителите свое семейство и сподели, че останалата част от семейството му ще бъде в училището на 15 септември. От своя страна педагогическият колектив изненада 30-годишния юбиляр с негов портрет, нарисуван от художника Недим Мустафа, който е и преподавател по изобразително изкуство в "Славейков". Учителите пожелаха на директора си да е все така енергичен, креативен, вечно млад и да води училището за шампиони към още повече победи.

Най-големият педагогически колектив в страната е именно в Средно училище "Петко Рачов Славейков". Към днешна дата учениците са повече от 1660 от подготвителна група до 12 клас. Въпреки всички предизвикателства на новото време учебният процес и извънкласните дейности са организирани по възможно най-добрия начин. Училището е еталон, от който вземат пример много учебни заведения в страната.