Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

30 плакети и много емоции на дипломирането на випуск 2021 в "Славейков"

Зрелостниците от най-успешния випуск на СУ "Петко Рачов Славейков" получиха вчера дипломите си на тържествена церемония в двора на училището. Пространството пред сцената отново бе превърнато в гостоприемно място за абитуриентите, които за последен път бяха в ролята на ученици.
Преслава Митева от 12в клас /бивш председател на Ученическия парламент/ влезе в ролята на водеща и приветства присъстващите като поговори за началото и края, които бележат този ден - край на безгрижието и начало на нови пътища, на самостоятелни избори, на трудни победи. Сподели с признателност, че всичко дължат на родителите и учителите си.
Директорът Милко Багдасаров с голямо вълнение пожела на порасналите деца не само да вървят по пътя, но и да създават нови пътища. Защото знаят, могат и винаги помнят откъде са тръгнали и накъде отиват.
Класните ръководители на трите паралелки Галина Стефанова, Васил Визев и Венелин Башев сами обявяваха имената, а директорът връчваше дипломите.
С 30 плакети за отличен успех и особени заслуги награди Багдасаров най-добрите от випуска. Започна с Ивелина Филипова, която е с пълен отличен успех в дипломата след две пълни шестици на държавните зрелостни изпити - по български и английски език. Още две са пълните шестици на матурата по български - на Гергана Ангелова и Атанас Ников. По английски пък пълен отличен получиха още Теодора Байрактарова и Александра Гарипова. Голяма гордост е и пълната шестица на матурата по физика на Серкан Шефкет.
Теодора Байрактарова обяви подаръка от випуска, който вече е вграден в сградата, която ще помни стъпките им - прекрасна дърворезба със символа бухалче и послание с благодарност.
Церемонията продължи с клетвата, която по традиция възпитаниците на "Славейков" дават на дипломирането си. Тази година я прочете Стилян Моллов - знаменосец на училището. Веднага след "Кълна се!" вече официално завършилите млади хора пуснаха символично по един балон в небето. Зазвуча песента "Клетва" и целият випуск се качи на сцената, за да я изпее.
Облечените в тоги славейковци си обещаха винаги да останат свързани с училището си и хвърлиха шапките.

Торта със снимка на всички абитуриенти от бала и коктейл, подготвен от екип на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров", помогнаха на всички по-лесно да преглътнат сълзите на тъга, радост и очакване едновременно.