Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

81 грамоти за пълен отличен на гимназистите в "Славейков"

Домашна лимонада за благотворителност отново хит на тържеството

Приключи учебната година и за учениците от 7 до 11 клас в СУ "Петко Рачов Славейков". По техните собствени думи те са последните, останали в училище, време е да кажат "Здравей, ваканция!" Тържеството бе организирано от Ученическия парламент с председател Деница Георгиева от 10г клас. Самата тя отново се изяви като водеща заедно със съученика си Димо Костов. Двамата изпробваха този тандем преди две седмици на завършването на по-малките от 4 до 6 клас.
81 грамоти за пълен отличен успех разписа и връчи директорът на училището за шампиони Милко Багдасаров. Той дори се пошегува, че има много сърдити ученици с по една петица в годишния си успех. Но правилото си е правило и равнопоставеност трябва да има. Багдасаров поздрави седмокласниците за доброто представяне на националното външно оценяване и пожела на всички слънчево лято, в което да успеят да осъществят своите надежди. Наградите за отличниците включват и прясно отпечатаната книга "ИСТОРИЯ за историята на Школа ИстОрика" /луксозно издание/, която получи своята премиера на днешното тържество. Учениците от самата "ИстОрика" получиха колективна награда за участие в националната ученическа конференция "Личности и събития от Възраждането и първо място на национална ученическа конференция. Другите колективни награди бяха за футбол от ученическата надпревара във всеки випуск, както и за самия Ученически парламент за цялостната му дейност, която тази година бе оценена и от кмета на Община Кърджали с плакет за 24 май.
Проведената миналата година изключително успешна благотворителна кампания за продажба на домашно приготвена лимонада и даряване на приходите за лечение на болно дете вдъхнови учениците от УП да направят същата инициатива и тази година. От ранна утрин Даниела Караиванова от 10г и Виктория Арсова от 11в клас подготвят продуктите и разхлаждат със здравословна напитка сгорещените учители и ученици. За своя принос всеки, закупил чаша домашна лимонада, получи картонче за своето дарение с логото на кампанията "Лимони + обич = добра лимонада". В крайна сметка след тържеството рекапитулацията показа приход от 459 лева. Акцията ще продължи и в петък, когато учителите на СУ "Петко Рачов Славейков" имат педагогически съвет. Събраната от двата дни сума ще бъде предоставена на родителите на петокласника, който има нужда от лечение в чужбина и за когото бяха и приходите от наградите "Даскеер".
За доброто настроение се погрижи талантливата певица Мария-Магдалена Делчева, която зарадва всички с изпълнението на "За тебе бях", а за по-младата публика изпя в дует с осмокласничката Карина Чолакова песен на перфектен английски език.
С много приятни емоции и дъх на лимон приключи тази странна според някои учебна година. Весела ваканция!