Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Школи

Школа "ИстОрика"

Школа "ИстОрика" (Иновативно средище за творческо Обучение развиващо изкуството и класическата академичност) към СОУ "П. Р. Славейков" се създава по идея на учителя по история Димитър Димов през есента на 2009 година.

В нея се включват ученици от девети, десети и единадесети клас. Те поставят основата на една нова и иновативна школа, в която да обсъждат и развиват своите идеи, свързани с фундаменталната наука история.

В последствие членовете съвместно със своя ръководител успяват да наложат няколко традиционни събития в училището и града. Сред тях са - "Исторически маскен бал", "Ден на историка", също така организират "Деня на влюбените", участват в национални и регионални конкурси, олимпиади и академични форуми. Издават две книги - "Славейковска историческа библиотека - книжка първа" и "Славейковска историческа библиотека-книжка втора". В процес на работа е и третата книга, която предстои да излезе по повод тридесетгодишнината от създаването на училището.

Славейковските историци нямат граници. Това доказват обиколките им по исторически местности из страната и Европа, заедно с ръководителя Димитър Димов. Членовете на школа "ИстОрика" превръщат в традиция и посещението на гроба на своя патрон Петко Славейков в София.

Историята събира ученици от различни класове и до ден днешен.

 

shkola_istorika_IMG_2476